Zo bouw jij spieren op!

augustus 18, 2017 Uit Door admin

bodybuildingVele fanatiekelingen die net beginnen met fitnessen en een bodybuild lichaam ambiëren, onderschatten bodybuilden meestal. Zij denken meestal dat ze gemakkelijk grote spieren zullen krijgen, wanneer ze met zware gewichten gaan trainen. Daarnaast verwachten ze binnen korte tijd een grote bodybuilder te worden. Deze goedbedoelde fanatiekelingen weten vaak niet dat bodybuilden een sport is waarbij veel bij komt kijken.

In het eerste geval is het een sport waar veel discipline voor nodig is. Je moet minimaal drie keer per week krachttraining doen om echt resultaat te behalen. Tijdens en vooral na het trainen (rust en voeding) bouw je spieren op. Een spier is net een lekke band. Je moet een band blijven oppompen om deze vol te krijgen. Dit geldt ook voor je spieren. Je moet blijven trainen om te voorkomen dat deze na verloop van tijd weer gaat krimpen. Daarnaast moet je jouw normale eetgewoonte aanpassen als je snel resultaat wilt zien. Voeding is een van de belangrijkste onderdelen van krachttraining.

Als je jouw lichaam gezond en goed ‘werkend’ wilt houden, zul je gezond moeten eten. Wanneer je van plan bent om spieren op te bouwen, is goede voeding noodzakelijk en van groot belang. Je kunt zo hard trainen als je wilt, maar zonder een goede voeding zal het resultaat niet zo goed zijn. Het is noodzakelijk dat je tijdens de krachttraining een bepaald hoeveelheid calorieën binnenkrijgt. Deze calorieën moeten bij voorkeur bestaan uit voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten. Vetten zijn, hoewel je het wellicht niet zou vermoeden, ook belangrijk.

Als je gaat trainen en grotere spieren wilt ‘kweken’, zul je veel calorieën binnen moeten krijgen dankzij meerdere maaltijden op een dag. Bodybuilders die een drukke baan hebben, kunnen mogelijk niet genoeg tijd vrijmaken voldoende calorieën binnen te krijgen. Deze bodybuilders kunnen er voor kiezen om supplementen te kopen. Er zijn verschillende soorten shakes die er voor zorgen dat je de benodigde hoeveelheid eiwitten die je per dag nodig binnenkrijgt. Tegenwoordig heb je een ruim aanbod van eiwitrijke shakes. Het kan daarom lastig zijn om een shake uit te kiezen. Het is daarom verstandig om eerst een klein vooronderzoek te doen voordat je een shake gaat kopen.

Bron : Bodybuilden.eu