Weg met die vetrolletjes!

oktober 10, 2017 Uit Door admin

‘we gaan het samendoen’, zijn mijn vriendin. ‘We kunnen het echt en als we elkaar stimuleren dan zijn we met de kerst allebei een paar kilo kwijt’. Daar had ik wel oren naar, want de zomer was erg leuk en gezellig geweest, maar ik had duidelijk teveel gegeten en gedronken. Toen ik mijn warme broeken weer aan wilde doen ben ik redelijk geschrokken. Ik kreeg ze bijna niet meer dicht. Mijn vriendin had blijkbaar dezelfde ervaring gehad, want ook die wilde gaan afvallen. En wel met het eiwitdieet. Dat heeft ze een paar jaar geleden ook gedaan en het is haar toen goed bevallen. Ze heeft in zoverre gelijk dat als we het samendoen je elkaar kunt stimuleren. En bovendien als we er nu mee beginnen zijn we als het goed is met de kerst inderdaad al wat kilo’s kwijt. Dus, voordat ik het wist, had ik ja gezegd en nu ga ik dus afvallen met het eiwitdieet.

sportstudio4u-nl

Mijn vriendin neemt de basisprincipes met me door. Het hoofdprincipe is dat je geen koolhydraten eet, maar eiwitrijke producten. Als je geen koolhydraten eet gaat je lichaam op zoek naar andere manieren om aan energie te komen en ga je vet verbranden. Dat is wat je wilt. Doordat je wel veel andere etenswaren, zoals eieren en vlees, mag eten heb je geen hongergevoel. Daar hoop ik echt op hoor, wat als ik ergens heel slecht tegen kan is het wel honger. Daar word ik altijd zo ontzettend chagrijnig van. Voorlopig laten we de pasta, rijst en brood maar even staan en ga ik me richten op vlees, vis, eieren en andere producten die eiwitrijk zijn. Mijn vriendin heeft al een mooi lijstje gemaakt wat we iedere dag kunnen eten en wat we vooral moeten laten staan. Ze neemt het met door en hoe langer we erover praten hoe enthousiaster ik word.

Goed, we gaan dus samen beginnen en straks lopen we naar de supermarkt om de eerste boodschappen te doen. Ik ben wel blij dat mijn vriendin er al verstand van heeft, want anders zou ik toch niet zo goed weten wat ik wel en niet moest kopen. Waar ik in ieder geval blij om ben is dat ik nog wel sushi mag eten, want daar ben ik dus echt dol op. Ook houd ik van eieren en daar kan ik lekkere gerechten mee maken. Ik heb er zin in en ben er helemaal klaar voor om die vetrolletjes te lijf te gaan. Ik ga ervoor en kijk nu al uit naar de kerst en het feit dat ik dan mijn (strakke) kerstjurkje weer aan kan.