Wat je moet weten als je Ritalin wilt kopen

Wat je moet weten als je Ritalin wilt kopen

oktober 17, 2017 Uit Door admin

Ritalin is een geneesmiddel dat vooral bekend staat als middel dat veelal wordt voorgeschreven aan mensen met ADHD. Huisartsen kunnen dit geneesmiddel echter ook voorschrijven aan mensen die kampen met narcolepsie, dat ook wel slaapzucht wordt genoemd. Een alternatief voor Ritalin is een middel genaamd Concerta. Beide geneesmiddelen bevatten dezelfde werkzame stof, maar Ritalin kent een kortere werking dan Concerta. De werkzame stof, methylphenidaat, zorgt voor een werking die vergelijkbaar is met die van amfetamine, maar dan in mindere mate.

Wat is de werking van Ritalin?

Ritalin werkt in de hersenen en zorgt hier voor een afgifte van noradrenaline en dopamine, terwijl direct ook de heropname hiervan wordt geblokkeerd. Hierdoor wordt het centrale zenuwstelsel gestimuleerd en dit resulteert in een beter concentratievermogen. Het is belangrijk om te weten dat Ritalin niet bedoeld is om de aandoeningen, ADHD en narcolepsie, te genezen. Je kunt Ritalin kopen om de symptomen die door deze aandoeningen worden veroorzaakt te verlichten. Onder meer chaotisch gedrag, hyperactiviteit en emotionele prikkelbaarheid kunnen worden verlicht.

Gebruik bij kinderen met ADHD

Ritalin is een effectief geneesmiddel voor kinderen die last hebben van de symptomen van ADHD. Deze kinderen zijn verslavingsgevoeliger, waardoor zij als volwassenen gemakkelijker een verslaving ontwikkelen. Ritalin helpt om dit risico te verminderen. Dit betekent dat Ritalin niet alleen een goede werking heeft voor het kind in het huidige leven, maar ook in het latere leven. Hierdoor heeft Ritalin vaak de voorkeur bij de behandeling van ADHD-symptomen bij kinderen.

De bijwerkingen van Ritalin

Er zijn niet heel veel bijwerkingen bekend van Ritalin. Een kleine 35 procent van alle kinderen die Ritalin gebruiken ervaart wel bijwerkingen. Onder deze bijwerkingen vinden we buikpijn, hoofdpijn, slaapproblemen, gebrek aan eetlust, angst, nervositeit en prikkelbaarheid. Het is aan te raden een arts te raadplegen wanneer er bijwerkingen van Ritalin worden ervaren.