Voedingssupplementen en creatine

augustus 11, 2017 Uit Door admin

creatine trainenOm de beste resultaten in je sport of krachttraining te kunnen behalen is het natuurlijk belangrijk dat je voldoende traint en daarnaast je lichaam voedt met de nodige voedingsstoffen die nodig zijn om je spiermassa te ondersteunen dan wel te vergroten. Hiervoor kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo zijn er voldoende natuurlijke producten die bijdragen aan een natuurlijke verhoging van het mannelijke geslachtshormoon testosteron. Dit hormoon heeft een nadrukkelijke uitwerking op de groei van spiermassa, het uithoudingsvermogen, kracht en de geslachtsdrift. Hierdoor is het toedienen van dit hormoon een zeer populair middel geworden om deze aspecten bij mannen te versterken. Een voorbeeld van een middel dat helpt testosteron te verhogen, is creatine.

Wat doet creatine?

creatine molecuulCreatine kan gebruikt worden om prestaties te verbeteren, zeker als er vraag is naar explosieve krachtinspanning. Bovendien zorgt het voor meer spiermassa en bevordert het de spierkracht, waardoor je trainingen intensiever kunnen worden vormgegeven. Het is dus uiterst effectief bij fysieke prestaties in opeenvolgende reeksen van korte oefeningen met hoge intensiteit. Creatine komt veel voor in vlees, maar er zijn ook varianten beschikbaar voor vegetariërs. Het is verkrijgbaar in poedervorm, maar ook als pillen of capsules, dus je kunt zelf de manier uitkiezen die het beste voor je werkt. Zowel bodybuilders, krachttrainers als sprinters kunnen er mee uit de voeten en positieve en tevreden resultaten mee behalen. Als je bovendien kiest voor een toevoeging van creatine monohydraat dan zul je bemerken dat ook de hersteltijd die nodig is na een intensieve krachtexplosie, korten zal duren. Zo zijn er veel voordelen te noemen als je er voor kiest om creatine als ondersteunend middel te gebruiken.

 

Voedingssupplementen kopen

Voedingssupplementen koop je heel gemakkelijk online. Er is voldoende keuze uit zowel de middelen die je kunnen helpen tot het leveren van betere resultaten, als  het aantal web shops waar je deze middelen kunt kopen. Zeker als je weet waar je naar op zoek bent, kun je heel gericht zoeken en snel het product aanschaffen wat je nodig hebt. Zo hoef je aan voedingssupplementen kopen niet veel tijd of geld kwijt te zijn. Overal worden wel kortingen aangeboden waardoor je gelijk groot kunt inslaan. Zo kun je er zeker van zijn dat je gelijk voor langere tijd aan de slag kunt en de ondersteuning en stimulering krijgt die je zoekt. Creatine is zoals gezegd met name effectief als je werkt met een korte, intensieve krachtinspanning. Om die reden is het niet handig of doeltreffend om er gebruik van te maken als je bijvoorbeeld gaat fitnessen. Het is belangrijk om vooraf goed in te schatten wat voor soort training of oefening je van plan bent te gaan doen en of dit middel je hierbij kan helpen.

Bij de keuze van voedingssupplementen heb je ook altijd de keuze of je echt wilt gaan voor natuurlijke voedingssupplementen. Veel consumenten kiezen liever voor deze optie gezien de kwaliteit beter is hiervan. Een bekend merk, s’werelds grootste merk van ‘natuurlijke voedingssupplementen’ is Now Foods. Ook in het aanbod natuurlijke voedingssupplementen vindt je alles wat je nodig hebt: van omega 3 supplementen tot aan de vitamines.