Pedometer

augustus 23, 2017 Uit Door admin

Wat is een pedometer? Dit is in feite een normale stappenteller, alleen is dit internationaal beter bekend als ‘pedometer’. In Nederland noemen we deze meters vaak zo wanneer ze enkel en alleen de stappen tellen en geen uitgebreide specificaties hebben.

Hoe draag ik een pedometer?

Dat ligt gewoon aan het soort meter dat u koopt. Koopt u een iets goedkoper model, dan bevestigt u deze meestal aan uw broekriem voor het allerbeste meetresultaat. Meestal kunt u een duurdere meter gewoon in uw broekzak of zelfs in uw tas stoppen! Dit soort meters zijn mede daarom ook geliefd. Maar niet alleen daarom. Lees gauw verder.

Waarom een stappenteller kopen?

Voorbeeld van een pedometerStappentellers kunnen echt een extra motivatie zijn om de dagelijks aanbevolen stappen te zetten. Tienduizend stappen zetten of meer per dag bevordert een gezonde levensstijl en verkleint de kans op hart-en vaatziekten aanzienlijk. Draagt u de pedometer de gehele dag bij u, dan is elke stap die u zet automatisch genoteerd. Zelfs huishoudelijke klussen zoals dweilen of stofzuigen worden genoteerd. Neem bijvoorbeeld in plaats van de lift vanaf nu de trap. En neem de fiets naar uw werk in plaats van de auto. Is de supermarkt redelijk in de buurt? Haal dagelijks al wandelend uw boodschappen! De pedometer

Een stappenteller kan u motiveren om de aanbevolen 10.000 stappen per dag te zetten. U kunt op die manier precies per dag zien of u in de buurt van dit aantal stappen komt. Zo niet, dan is er werk aan de winkel en zult u zien dat u automatisch eens de auto laat staan of de trap neemt in plaats van de lift, om uw aantal stappen per dag te verhogen. Al is het alleen al om uw eigen stappenrecord te verbreken! De meeste gebruikers beweren achteraf dat ze veel profijt hebben van dit handige apparaatje, omdat is gebleken dat ze daarvoor onder de aanbevolen hoeveelheid stappen per dag zaten!

Waarom lichaamsbeweging zo belangrijk is?

Vrijwel iedereen weet dat het enorm belangrijk is om dagelijks voldoende te bewegen. Bij veel mensen is het echter onbekend waarom dit zo van belang is. Wat u misschien ook niet wist is dat het bloeddrukverlagend werkt wanneer u voldoende beweegt. U gaat zich fitter en energieker voelen. Beweging is ook goed voor u hart en longen en bloedvaten. Daarnaast voorkomt u daarmee een versnelde botontkalking. Hebt u aanleg voor osteoporose (versnelde vorm van botontkalking) dan kunt u dit proces vertragen door veel te bewegen. Zet u per dag tienduizend stappen of meer? Dan leeft u gezond en voldoet u ruimschoots aan uw dagelijkse portie stappen. Voldoende stappen zetten is ook goed voor uw psyche. Mentaal gaat u zich sterker voelen. Mensen met psychische klachten of aandoeningen worden dan ook altijd geadviseerd om van de bank af te komen en meer te gaan bewegen.