Elektrisch roken, de toekomst van het roken?

juni 23, 2017 Uit Door admin

E-sigaretElektrisch roken is een relatief nieuw product, de e-sigaretten worden steeds bekender voor het grote publiek. Het is een alternatief voor het roken van normale sigaretten, tabak. Het gene wat je oprookt met deze e-sigaretten is een e-liquid, dit is een neutrale vloeistof dat nicotine en smaakstof bevat. Dit soort vloeistof is te vergelijken met de rook apparaten die bijvoorbeeld in discotheken gebruikt worden.

Waarom zou je elektrisch gaan roken?

Er zijn twee belangrijke redenen om elektrisch te gaan roken, de eerste is de prijs. Het elektrisch roken is gewoon goedkoper dan het normale roken. De tweede reden is de gezondheid, het elektrisch roken is veel minder schadelijk dan het normale roken.

Prijs: Het roken van e-sigaretten is minder duur dan de normale sigaret. Het kan wel rond de 30 euro besparen aan geld per week. De prijs is een belangrijke factor die er voor heeft gezorgd dat het elektrisch roken aantrekkelijk is. Op de normale sigaretten zitten hoge accijnzen en dit is bij de e-sigaret niet het geval. De aanschaf van een e-sigaret kost wel wat maar voor die investering heb je ook heel wat.

Gezondheid belangGezondheid: Het roken van e-sigaretten is minder schadelijk en dat is de grootste reden dat mensen er gebruik van maken. Er wordt nu voorkomen dat het lichaam teer en andere gifstoffen binnen krijgt wat bij het roken van tabak wel het geval is. Het enige nadeel is dat er nog steeds wel nicotine in zit, dit blijft ook een schadelijke stof wat gevolgen kan hebben voor hart en bloedvaten. Ook is het  al mogelijk om vloeistof te kopen waar helemaal geen nicotine in zit.

Zelf sigaretten maken? Dat kan ook. Dat doe je via Sigarettenmaker.nl

De elektrische sigaret

Er bestaan verschillende soorten elektrische sigaretten, deze bestaan uit een aantal onderdelen. Een complete e-sigaret bestaat uit een batterij, een atomizer of cartomizer en een tankje voor de e-liquid. Deze onderdelen kan je ook los kopen en hiermee kan je zelf je eigen e-sigaret samenstellen.  Als je een e-sigaret koopt krijg je meestal er een batterij bij. Ook kan je zelf los een (betere) batterij kopen zodat je hem minder vaak hoeft op te laden. De atomizer of cartomizer is het verdampingselement van de sigaret. Deze is ook in verschillende soorten en maten te kopen. Ook de atomizer kan per sigaret verschillen.

Beginnen met elektrisch roken?

Wil je stoppen met roken? Is het roken van tabak je te duur of wil je gewoon is wat anders roken? Dan kan je gemakkelijk een starterset kopen, meer is er niet nodig om elektrisch te gaan roken. Ook is het handig om wat extra vloeistof, de e-liquid te kopen.