Een trillend ooglid: oorzaken en tips

Een trillend ooglid: oorzaken en tips

augustus 29, 2017 Uit Door admin

Heb jij vaak last van trillend ooglid? En zou je hier graag wat aan willen doen? Lees dan hier wat je kunt doen om van een trillend ooglid af te komen.

Wat is een trillend ooglid?

Een trillend ooglid heeft te maken met kleine spiertjes in je ooglid die samentrekken en ontspannen. Door het samentrekken van de spiertjes gaat je ooglid trillen, en dit kan voor een best irritant gevoel zorgen. Het trillen van je ooglid duurt meestal vaak niet langer dan een paar minuten. Bij sommige mensen kan het echter voor een langere tijd aanhouden, soms tot wel een paar dagen. Het is natuurlijk overbodig om te zeggen dat dit ontzettend vervelend kan zijn, en je kan hinderen in je dagelijks functioneren.

Oorzaken

Er zijn verschillende dingen die ervoor kunnen zorgen dat je last krijgt van een trillend ooglid. Als je bijvoorbeeld voor je werk langdurig naar een computerscherm kijkt, dan is de kans groot dat je last krijgt van een trillend ooglid. Ook mensen die veel stress en spanning ervaren hebben sneller last van een trillend ooglid. Langdurig lezen in een boek of tijdschrift kan ook zorgen voor een trillend ooglid. Daarnaast kan vermoeidheid ervoor zorgen dat je last krijgt van een trillend ooglid.

Tips

Heb jij regelmatig last van trillend ooglid? Dan zijn er gelukkig een aantal dingen die je zelf kunt doen om hier weer vanaf te komen. Zorg er in ieder geval voordat je regelmatig rust neemt, en ervoor zorgt dat je voldoende ontspanning krijgt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je genoeg slaapt. Als je voor je werk elke dag lang naar een computerscherm moet turen, dan is het verstandig om hier zo nu en dan een pauze in te lassen. Kijk bijvoorbeeld om de 15 minuten een paar minuten ergens anders naar.