Drinkwater ontharden voor het sporten of niet?

Drinkwater ontharden voor het sporten of niet?

oktober 19, 2017 Uit Door admin

werking-vd-waterontharderOns drinkwater wordt gehaald uit grondwater en oppervlaktewater uit allerlei gebieden in Nederland. Dit water wordt gezuiverd door middel van een waterzuiveringsinstallatie en kan dus prima daarna gebruikt worden voor alledaags gebruik. Hierbij kun je denken aan water om te koken, water om te douchen en water om te drinken. Bij dit laatste wil je zeker weten dat het water goed gezuiverd is. Immers, je drinkt het op en het kan dus schade aanbrengen aan je gezondheid. Dit wil je natuurlijk totaal niet en daarom wil je er zeker van zijn dat het water er goed uit ziet. Hoe werkt dit precies en waar mogen we vanuit gaan?

 

Wat is een normale hardheid?

De normale hardheid van water is ongeveer 8. Dit is prima en wordt gebruikt voor zowel douche/kook en drinkwater. Sommige mensen pleiten ervoor om het water voor drinkdoeleinden verder te ontharden, opdat het beter zou zijn voor de gezondheid. Echter is dit een fabeltje, want dit hoeft niet te gebeuren. Het kost namelijk nogal wat geld. Daarnaast is het meer moeite voor waterbedrijven want nu is het juist allemaal één pot nat. Dat is niet meer het geval als drinkwater meer onthard zou moeten worden dan de rest van het water.

 

Wat is de oplossing?

Er is een simpele oplossingen die ervoor zorgt dat de hardheid van het water uit zichzelf al minder wordt. Dit is door simpelweg minder wasmiddel te gebruiken. Doordat veel mensen hun was doen met wasmiddel, komt er in het water wasmiddel terecht waardoor het water harder wordt. Als we allemaal iets minder wasmiddel zouden gebruiken, krijg je al een afname van de hardheid van het water. Als iedereen dit zou doen, zouden we al zo veel minder hard water krijgen opdat we geen kosten hebben aan het verlagen van de hardheid van het water.