De pijnstiller Codeïne

De pijnstiller Codeïne

oktober 31, 2017 Uit Door admin

Codeïne wordt als pijnstiller gebruikt, maar het is ook als een hoestprikkel dempend middel gebruikt worden. Men gebruikt de medicijn wanneer ze last hebben van kriebelhoest. Als men last heeft van een hevige pijn, kan het ook in combinatie met Paracetamol ingenomen worden om de pijn te verzachten.

Codeïne komt in 3 vormen: tabletten, capsules en als drank. Er wordt aangegeven hoeveel je moet gebruiken en die dosering mag niet overschreden worden. Het is belangrijk om 4 uren te wachten tussen het innemen van de medicijn.

Wanneer het tegen hoest ingenomen moet worden, moet je het 1 uur van tevoren innemen. Dus een uur voordat je gaat slapen of ergens naartoe moet. De tabletten en capsules moeten op een lege maag ingenomen worden, maar tijdens het ten mag dat ook. Alleen zal de medicijn dan langer duren om te werken. Krijg je buikpijn of andere maaglasten? Neem het na het eten dan in.

De medicijn kan voor een paar bijwerkingen zorgen. Men kan een verminderde reactievermogen krijgen en last krijgen van suf- en slaperigheid. Ook kan men moeite hebben om af te gaan. bijwerkingen die zelden voorkomen: duizeligheid, misselijkheid, jeuk en een draaierig gevoel. Omdat het ook als pijnstiller werkt ga je andere pijnen in je lichaam, die je misschien gekregen hebt bij een ongeluk, moeilijk snel opmerken.

Codeïne kan ervoor zorgen dat je suf en slaperig wordt, dus het is beter om geen auto te besturen nadat je de medicijn ingenomen hebt. Ook is het beter om minder alcohol te gebruiken, omdat die je nog suffer kan maken. Bij gebruik tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding moet de arts eerst geraadpleegd worden.

Meer medicijnen: www.doktermedicijn.nl