CrossFit is voor iedereen

CrossFit is voor iedereen

september 26, 2017 Uit Door admin

CrossFit

CrossFit is een kracht- en uithoudingsvermogen programma dat bestaat uit verschillende fitness, gewichtheffen en gymnastiek oefeningen. Het staat voor functionele training op een hoge intensiteit dat constant gevarieerd is. Deze oefeningen worden gebundeld tot een WOD, of ook wel de workout of the day genoemd. De achterliggende gedachte is om iedereen, op welk niveau dan ook zo snel mogelijk fit te krijgen.

En ja! CrossFit is ook voor vrouwen bedoeld! Van al dat gewichtheffen wordt je niet bulky en super gespierd als wat vele vrouwen denken. Vele vrouwen denken dat ze van al dat krachtraining gespierd worden en er uit gaan zien als een bodybuilder, dit is 100% niet waar. Kijk maar eens naar professionele CrossFit atleten als Camille Leblanc-Bazinet, Julie Foucher, Michele Letendre etc. Deze dames zijn sterk, fit, tillen honderden kilo’s en zijn niet overdreven gespierd.

vrouwelijke crossfitter

Waarom CrossFit?

CrossFit is erg leuk en uitdagend, elke dag is de training (WOD) anders en zo weet je nooit wat je kan verwachten. Hierdoor raak je niet snel uitgekeken op een vast programma en wordt je lichaam niet gewend aan een vast schema. Elke WOD is weer een uitdaging, omdat de trainingen vaak in groepslessen worden gegeven en de scores vaak worden bijgehouden is het ook nog eens leuk om er een wedstrijdje van te maken.

CrossFit is voor iedereen

Jong, oud, gespierd, overgewicht, man en vrouw. CrossFit is voor iedereen bedoeld, wil je afvallen, spieren aankomen, sterker worden, fitter worden, ongeacht je doel dan is CrossFit zeker wat voor jou. Zoek jij een fysieke uitdaging? Zoek dan je plaatselijke CrossFit box op en doe een keer een WOD mee! Hiermee proef je direct de sfeer bij een CrossFit box en kom je erachter dat het fysiek zeker weten een uitdaging is.

Voordelen van CrossFit

Van CrossFit wordt je sterk, fit, mobieler, flexibeler, acrobatischer, meer beheersbaar over je lichaam en ga zo maar door. Kortom, CrossFit is voor iedereen die zijn lichaam wil verbeteren bedoeld.