Beste tips voor een dagcreme

november 3, 2019 Uit Door admin

Voor het aanbrengen van een crème is er doorgaans niet veel om over na te denken. Of toch wel? Wie zo op de verpakking de gebruiksaanwijzingen leest, zal al gauw merken dat er toch wel gelet dient te worden op een aantal zaken. Die zijn van groot belang om de werking van zo een crème te garanderen en kan verkeerd gebruik de huid zelfs beschadigen. Zo zijn er dagcrèmes te vinden die uitsluitend in combinatie met een zonnebrandcrème dienen te worden gebruikt.

Hou ook rekening met jouw huidtype

Veel van het beschermend effect van een dagcrème zal afhangen van het uitkiezen van de juiste soort. Daar speelt het huidtype een doorslaggevende rol. Voor een van nature vettige huid, is een crème nodig die wel hydrateert, maar tegelijk niet te veel vet zal achterlaten. De kans op verstopte poriën is anders wel groot en komen de eerste puisten dan al gauw tevoorschijn. Dat mag nooit de bedoeling zijn bij het gebruik van een dagcrème. Zelfs met de juiste crème eenmaal uitgekozen, blijft het wel belangrijk om het gezicht op gezette tijden goed te reinigen. Naast de hydraterende werking, moet ook niet de invloed van de zon niet onderschat worden. Vooral in de zomer is de werking op de huid schadelijk en is een dagcrème in combinatie met een Uv-filter dan zeker wel aan te raden. Met de huid optimaal beschermt tegen uitdroging en de schadelijke werking van de zon, kan aan het eind van de dag ervoor gekozen worden om de crème te verwijderen.

Kies daarom een dagcrème uit die het best bij jouw huidtype past en kijk gelijk ook naar de omstandigheden waaronder je de hele dag door zal brengen. Is het nu op kantoor of juist de hele dag in de buitenlucht? Voor alles is er wel een passende dagcrème te vinden.